Agenda

Cursus Mooi Leven - Gezond ouder worden

Wijsheid komt met de jaren, luidt het gezegde.

De oudere mens heeft een schat aan kennis en levenservaring. Het ouder worden gaat gepaard met veranderingen van het lijf (ook in het brein) en het sociale leven (dag invulling, contacten). Denkt u wel eens aan: “Word ik vergeetachtig, wat is normaal? Wat betekent een Mooi Leven voor mij?” In deze cursus gaan wij met u en met elkaar aan de slag met de vraag: hoe zorg ik ervoor dat mijn leven plezierig, gezond en zinvol verloopt?

In 4 bijeenkomsten krijgt u uitleg over het ouder wordende brein en welke invloed u hier zelf op kunt uitoefenen. In het bijzonder geven we aandacht aan het sociale aspect en een gezonde leefstijl. En hoe dit allemaal bijdraagt aan een goede mentale en lichamelijk gezondheid. Vaak weten we wel wat we willen doen, maar lukt het niet om dit in het dagelijks leven toe te passen. In de cursus staan we hierbij stil en geven we de toepassing vorm.

De bijeenkomsten worden begeleid door een trainer van Impluz en ViaVie Welzijn . In de laatste twee bijeenkomsten krijgen we bezoek van een fysiotherapeut en een diëtist. Zij kunnen erg veel vertellen over belang van bewegen en gezonde voeding en geven handzame tips.

In andere plaatsen waar deze cursus gegeven wordt, noemen deelnemers de cursus als ‘erg nuttig en zinvol’. Komt u het ook zelf ervaren?

Data en tijdstip
donderdag 22 en 29 oktober, 5 en 12 november van 14.00-16.00 uur

Locatie
‘t Honk, Rozengaarde 59 te Rijssen

Kosten
Er zijn geen kosten verbonden aan deze bijeenkomsten voor inwoners uit de gemeente Rijssen Holten.

Aanmelden en meer informatie
Voor meer informatie, neemt u contact op via onderstaande contactgegevens.
Voor aanmelden stuurt u vóór 14 oktober een bericht naar receptie@viaviewelzijn.nl met vermelding van uw naam, leeftijd, woonplaats, telefoonnummer en mailadres.

Direct aanmelden bij ViaVie Welzijn
Mail: receptie@viaviewelzijn.nl
Bel: 0548 36 27 55 (werkdagen 8.30-12.00 uur bereikbaar)

« Terug naar het overzicht