Gastouderopvang

Gastouderopvang ViaVie Welzijn

Corona

Helaas hebben we nog altijd te maken met het corona-virus. Een virus dat veel vragen oproept in ons dagelijks leven; wat zijn op dit moment de geldende richtlijnen, hoe zit het met onze veiligheid en dat van de kinderen en wanneer zal er sprake zijn van een normalisering van de situatie? Wekelijks, zo niet dagelijks, wijzigt er wat. Via deze pagina proberen wij u zo goed mogelijk op de hoogte te houden van het corona-virus in combinatie met de gastouderopvang.

Beslisboom kinderen van 0 jaar tot en met groep 8

U heeft zelf verkoudheidsverschijnselen of uw kind heeft een loopneus of moet erg hoesten. Mag u uw kind naar de gastouder brengen? U wacht op de uitslag van de coronatest, maar uw kind heeft zelf geen verschijnselen. Mag u uw kind naar de gastouder brengen? Vragen die vast ook bij u leven. Via onderstaande link komt u bij de meest actuele beslisboom waarmee u kunt zien wat wel of niet mag.

Klik hier voor de laatste beslisboom

Opvang voor uw kind indien de gastouder vanwege corona-gerelateerde klachten uitvalt

We hopen het uiteraard van niet, maar er is een kans dat de gastouder uitvalt met corona-gerelateerde klachten. Op dat moment is het niet mogelijk dat de gastouder kinderen opvangt. Mogelijk kunt u zelf de opvang verzorgen of kunt u hulp krijgen vanuit uw netwerk. Het is uiteraard ook mogelijk dat wij een vervangende gastouder voor u zoeken.

Wij raden u aan om hier niet pas over na te denken indien de situatie zich voordoet. Komt u mogelijk in de knel met de opvang als uw gastouder uitvalt, laat het ons zo snel mogelijk weten. Dan kunnen wij op voorhand goede koppelingen proberen te maken en verplichte administratie hiervoor regelen. Helaas kunnen wij geen garanties bieden. Gastouders zijn gebonden aan een maximaal aantal op te vangen kinderen. Indien er meer gastouders uitvallen, wordt de druk op andere gastouders groter, waardoor het kan zijn dat vervangende gastouders niet altijd plek hebben. Uiteraard zetten we alles in het werk om toch aan de wensen te voldoen.

Overige handige informatie

Het nieuwe coronavirus roept veel vragen op bij kinderopvangorganisaties, ouders en scholen. Daarom hebeft de Brancheorganisatie Kinderopvang deze tijdelijke themapagina ingericht. Hier zijn alle documenten, nieuwsberichten, Q&A's en andere relevante informatie over het Coronavirus terug te vinden. 

De kinderopvang (kinderdagopvang, BSO en gastouderopvang) is open. Hier vindt u de meeste gestelde vragen over de gevolgen van het coronavirus voor ouders.