Gastouderopvang

Gastouderopvang ViaVie Welzijn

Werkwijze

Na aanmelding volgt er een intake waarin wij met u bespreken wat uw wensen zijn qua opvang. Daarnaast maken we samen een profielschets voor een passende gastouder. Na de intake gaan wij op zoek naar een passende gastouder. Indien er geen passende gastouder aangesloten is bij ons, gaan wij middels PR op zoek voor u.

"Fijn dat iemand anders voor je opzoek gaat. Je bent zelf al druk genoeg!"

(Ineke Bronsvoort - Vraagouder en lid OuderCommissie ViaVie Welzijn Gastouderopvang)

Zodra de bemiddelingsmedewerkster een passende gastouder voor uw kind(eren) heeft gevonden, vindt er een kennismakingsgesprek plaats. Na bedenktijd wordt, indien de koppeling positief wordt bevonden, een overeenkomst gesloten tussen vraagouder en gastouder. Na een proefperiode wordt de opvang geëvalueerd.

Ook na de evaluatie heeft u uiteraard nog contact met de bemiddelingsmedewerkster van het Gastouderbureau. Jaarlijks zal besproken worden of de opvang nog naar wens verloopt. Ook zal tussentijds besproken worden of er wijzigingen plaatsvinden in de opvang. Indien de gastouder van uw kind(eren) ziek is, zal de bemiddelingsmedewerkster (indien gewenst) vervanging voor u zoeken.

De (financiële) administratie betreffende de opvang wordt door het Gastouderbureau opgepakt. Wij zorgen voor overeenkomsten, offertes en uitbetaling van de gastouders.

Naast contact met u als ouder, onderhoudt het Gastouderbureau ook contact met de gastouders. Wij bieden jaarlijks meerdere scholingen aan en houden gastouders op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Wij blijven monitoren of de opvanglocatie aan de eisen voldoet middels een jaarlijkse risico inventarisatie en begeleiden gastouders bij vragen op het gebied van opvoeding, ontwikkeling en opgroeien.