Gastouderopvang

Gastouderopvang ViaVie Welzijn

Scholingseisen en scholingskosten

Kwaliteit in de gastouderopvang heeft het gastouderbureau van ViaVie Welzijn hoog in het vaandel staan en daarom bieden wij opvang bij gekwalificeerde gastouders in een veilige, warme en vertrouwde huiselijke omgeving. Een lieve, enthousiaste gastouder biedt een kind een tweede thuis waar hij/zij zich prettig voelt. Onze gastouders voldoen aan alle wettelijke eisen welke opgenomen zijn in de algemene voorwaarden en werken volgens het Pedagogisch Beleidsplan.

Om als gastouder gekoppeld te worden aan het Gastouderbureau van ViaVie Welzijn, zal de aspirant gastouder in het bezit moeten zijn van een passende beroepskwalificatie. Indien de aspirant gastouder deze kwalificatie nog niet bezit, is er een mogelijkheid om dit onder bepaalde voorwaarden vanuit het Gastouderbureau (deels) gefinancierd te krijgen.

Wij vinden het belangrijk dat gastouders op de hoogte zijn en blijven van actuele ontwikkelingen. Jaarlijks organiseren wij twee (bij)scholingen met diverse onderwerpen. Daarnaast verzorgen wij elke twee jaar een herhaling voor kinder-EHBO. De kosten voor deze (bij)scholingen en herhalingen neemt het gastouderbureau voor haar rekening.