Jeugd & jongeren

Jeugd & jongeren

2020: De Thuis Editie

HOPPA! Dagen Thuis-Editie goed verlopen!

Van 10 tot en met 13 augustus hebben in Holten weer de jaarlijkse HOPPA! Dagen plaats gevonden, een zomerweek voor kinderen georganiseerd door het jeugd- en jongerenwerk van ViaVie Welzijn.

Dit jaar zagen de HOPPA! Dagen er iets anders uit dan gewend. ‘Normaal’ gesproken bestaan de HOPPA! Dagen uit 4 themadagen op verschillende locaties, waar gemiddeld zo’n 55 kinderen per dag aan meedoen.

Vanwege Corona zijn begin dit jaar de voorbereidingen voor de zomerweek stil komen te staan. ‘Toch wilden we graag iets bieden voor de kinderen die jaarlijks meedoen. Juist ook nu, aangezien veel mensen er voor kiezen niet op vakantie te gaan dit jaar.’ geeft jongerenwerker Patricia van Erven aan.
Samenkomen in een grote groep was voor een paar maanden geleden geen optie. Daarom is ervoor gekozen om een Thuis-Editie aan te bieden. Iedere dag tijdens de HOPPA! Dagen was er thuis een activiteit te doen. ‘Op deze manier konden we wel iets aanbieden, en tegelijk ook contact houden met de kinderen. Geen dag vullend programma, maar wel iedere dag iets leuks.’

Op de vrijdag voor de HOPPA! Dagen kregen alle deelnemende kinderen een gevulde rugzak thuis afgeleverd, maar, deze zat op slot! Pas op maandagmorgen 10 augustus om 10.00 uur kregen de kinderen een filmpje te zien, met hints over hoe de tas geopend kon worden. In de tas zaten voor iedere dag enveloppen met opdrachten, samen met gekleurde pakketjes met materialen die iedere dag nodig waren. Zoals puzzelen voor codewoorden, creatief aan de slag voor een gezamenlijk kunstwerk en elkaar op afstand uitdagen met allerlei challenges. Door middel van een besloten, online prikbord, kon iedereen contact met elkaar houden en zien hoe het iedereen verging.
Romée Groothuis, jongerenwerker bij ViaVie Welzijn: ‘Het was erg leuk om te zien dat ouders ook enthousiast waren en meewerkten. We hadden immers hun inzet ook nodig om het succesvol te kunnen laten verlopen. Denk aan het verstoppen van een sleutel voor de rugzak, het online zetten van filmpjes, etc.. Zonder de inzet van ouders was de Thuis-Editie niet zo goed uit de verf gekomen.’

Op de laatste dag van de HOPPA! Dagen is er toch voor gekozen om even allemaal bij elkaar te komen. Op het schoolplein van basisschool de Regenboog waren allerlei waterspellen uitgestald waar de kinderen in twee groepen mee aan de slag gingen. ‘Met een klassiek watergevecht als afsluiter!’ aldus Patricia. Er deden 24 kinderen mee aan de Thuis-Editie.