Jeugd & jongeren

Jeugd & jongeren

2019: We gaan weer op pad!

Daar wil je bij zijn in de laatste week van de zomervakantie! Met medewerking van verschillende verenigingen en organisaties kunnen kinderen van groep 3 t/m groep 8 (in seizoen 2018-2019) deze week weer op pad in en om Holten.

Holten op safari! - Maandag 19 augustus

Deze eerste HOPPA! Dag gaan we lekker naar buiten en het bos in! We verzamelen om 10.00 uur bij het Kulturhus, waar vandaan we met bijzonder vervoer de Holterberg over gaan. Het programma start vervolgens bij het buitencentrum van de Sallandse Heuvelrug, waar we ontvangen worden door staatsbosbeheer. We gaan op avontuur door het bos en in de middag nemen gidsen ons mee op een heuse bossafari. Wat spot jij allemaal op de Holterberg…?

Uitgevoerd door: Staatsbosbeheer
Locatie: Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, Grotestraat 281, Nijverdal

Holten in de piste! - Dinsdag 20 augustus

Jongleren met Chinese bordjes, balletjes, diabolo’s, power sticks. Je evenwicht op de proef stellen door bijvoorbeeld te balanceren op ladders. Schuilt er misschien een echte circusartiest in jou…? Ontdek het vandaag door allerlei gave circusacts uit te proberen, misschien durf je zelfs wel op dat befaamde spijkerbed te gaan liggen? Aan het einde van de dag mag jij uiteraard jouw kunsten vertonen voor je publiek, we sluiten af met Holten in de Piste!

Uitgevoerd door: Circus in Bedrijf (Daan Teters)
Locatie: Dagcamping ‘de Borkeld’, Borkeldweg 17, Holten

Holten gaat kunstzinnig! - Woensdag 21 augustus

Vandaag laten we onze fantasie de vrije loop in een aantal hele gave en kunstzinnige workshops! We gaan aan de slag met fotografie, met het maken van een eigen prentenboek en het maken van je eigen lamp. Je volgt deze dag 2 workshops, waarbij je jouw voorkeur mag aangeven. Aan het einde van de dag presenteren we onze kunstwerken in een heuse expositie die tijdelijk te zien zal zijn in het Kulturhus!

Uitgevoerd door: Agnes Booijink, Kirsten Offringa en Femke Werkhoven-Smit
Locatie: Kulturhus Holten, Smidsbelt 6, Holten

Holten gaat Aktief! - Donderdag 22 augustus

Na drie hele gave dagen, gaan we ons deze laatste dag nog even flink fysiek uitleven! Bij Aktief Overijssel heb je stevige schoenen nodig, samen met kleding die tegen een stootje kan… Want we gaan aan de slag met Outdoor Games! Een toffe actieve sport– en spelmiddag, spannend, gaaf én stoer voor zowel jongens als meiden!

Uitgevoerd door: Aktief Overijssel
Locatie: Aktief Overijssel, Ommerweg 150, Hellendoorn