Jeugd & jongeren

Jeugd & jongeren

Presentatie aanbod

Het jeugd– en jongerenwerk van ViaVie Welzijn heeft 4 presentaties ontwikkeld die klassikaal kunnen worden ingezet. Op een leuke en interactieve manier gaan de jongerenwerkers in gesprek over het maken van keuzes in het echte leven en/of op social media.

Whatshappy!

De les WhatsHappy daagt leerlingen uit om met elkaar afspraken te maken over goede online omgangsvormen. De les richt zich specifiek op Whatsapp, maar kan in een klassikale discussie breder worden getrokken. Zo is het ook geschikt voor chats, fora, apps en websites.

Groepsdruk & keuzes maken

Het opgroeien naar volwassenheid is lang niet altijd even makkelijk. Het is fijn om bij een groep te horen, maar geldt dat ook nog steeds als je dingen gaat doen die eigenlijk niet bij je passen? Wat is groepsdruk , hoe kun je hiermee om gaan en hoe kun je nee zeggen? D.m.v. van vragen en rollenspellen gaan we hier mee experimenteren.

Social Media

Tijdens deze presentatie gaan we in op het gebruik van social media. Wat zijn voor– en nadelen van social media gebruik, en hoe kun je er mee om gaan? Wat is nepnieuws, nepprofielen en hoe herken je dit? Door middel van filmpjes en vragen gaan de jongerenwerkers in gesprek met leerlingen over deze onderwerpen.

Sexting & Grooming

Sexting en grooming: wat is dat eigenlijk? De online wereld is een mooie manier om met elkaar te communiceren, maar brengt ook gevaren met zich mee. In deze presentatie gaan de jongerenwerkers met de leerlingen in gesprek over wat je wel en niet kan plaatsen en hoe je jezelf hierin kan beschermen.

Meer informatie?

Meer informatie over de presentaties voor een groep? Of zijn er andere wensen t.a.v. presentaties? Neem gerust contact op met de jongerenwerkers om te kijken wat zij kunnen betekenen.

Contactgegevens

Romée Groothuis
06 25 41 71 42

Lex Harmeling
06 45 90 02 54

Patricia van Erven
06 21 96 27 31