Jeugd & jongeren

Jeugd & jongeren

Roefeldag Holten

Al enkele jaren organiseert het Roefelcomité onder begeleiding van ViaVie Welzijn de Roefeldag, een middag waarop de jeugd de kans krijgt om eens een kijkje te nemen achter de schermen van het bedrijfsleven. Voor de kinderen van de groepen 5 t/m 8 is dit een leuke kans om iets meer te weten te komen over de grote-mensen-wereld en hun eventuele interesse voor hun latere beroepskeuze. Bedrijven die al eerder hebben meegedaan weten hoeveel plezier ze de kinderen hiermee doen. 

De roefelgroepjes bestaan uit vier tot zes kinderen, elk groepje heeft minimaal 1 begeleider. De meeste bedrijven ontvangen 2 groepjes; het eerste groepje om 15.00 uur en het tweede groepje om 16.00 uur. De bedrijven en organisaties hebben zeer uiteenlopende programma’s. De één verzorgt een rondleiding en de ander zet de kinderen aan het werk. Alles om een goede indruk te krijgen van het wel en wee van de organisatie. 

Roefeldag voorgaande jaren

In 2020 heeft er vanwege Corona helaas geen Roefeldag plaats gevonden.

De Roefeldag 2019 was met ruim 150 deelnemende kinderen, ruim 30 deelnemende bedrijven en begeleiders weer een groot succes! Bedankt aan alle meewerkende Holtense bedrijven en de vrijwilligers! De Roefelaars hebben weer een topdag gehad! Klik hier voor de foto's van de Roefeldag