Jeugd & jongeren

Jeugd & jongeren

Bedrijven 2018

Deelnemende bedrijven aan Roefeldag 2018

De bedrijven die hun medewerking hebben verleend aan de Roefeldag 2018 zijn: 

Apotheek Holten Bakkerij Nijkamp Landbouwbedrijf Veltkamp
Camping de Holterberg COOP Leon Haanstra Erve Deijk (Zozijn)
Maatschap Fysiotherapie Holten Cafetaria en Lunchroom 't Klavertje Landal Twenhaarsveld
Multimate Natuurdiorama Holterberg Outdoors Holten
Richard Wigink Holten Plaza Holten / Autobedrijf Erik Huzen SPG InfraVak
Restaurant Tastoe Fysiotherapie Trifitt O.C. Waterloo B.V.
Wewo Europe Woody's Pancakes en Steaks ITMS B.V.
Stal de Eik Broekhuis Autoschade Gemeente Rijssen-Holten
Hanneke Janssen (communicatie) Baltes Makelaars (HOH) Aebi Schmidt NL b.v.
Rabobank Encko Hema
Ijsboerderij Oans Medisch Centrum Holten Muller Fresh Food Logistics
Manege Snorrewind De Poppe Fuego Kachels en Haarden
't Losse Hoes Hemink Groep

Alles wat u moet weten als deelnemend bedrijf aan de Roefeldag

De organisatie van de Roefeldag ligt in handen van het lokale Roefelcomité. Dit comité is uw aanspreekpunt en bestaat uit enthousiaste ouders en / of vrijwilligers. Zij organiseren de dag, werven de kinderen en de bedrijven en zorgen voor voldoende begeleiding van de kinderen op de dag zelf. Het enige dat u als bedrijf hoeft te doen, is uw bedrijf of instelling een paar uurtjes 'open' stellen als Roefelplaats. 

Toch is een goede voorbereiding voor deze dag wel aan te raden. Om niets over het hoofd te zien, is daarom alle belangrijke informatie voor u als Roefelbedrijf hieronder gezet. 

Interessante Roefelplaats voor kinderen

Het is goed van tevoren te bedenken op welke wijze u een interessante Roefelplaats kunt zijn voor de deelnemende kinderen. Veel dingen, die in de ogen van volwassenen ‘gewoon’ zijn, kunnen voor kinderen juist spannend zijn. Denk maar eens terug aan uw eigen kindertijd. Wat vond u toen een uitdaging? Wat was toen heel spannend om te doen? Zo echt mogelijk meedoen geeft de roefelkinderen het gevoel waar ze voor komen: dat zij erbij horen! Loop in gedachten eens door uw bedrijf en bedenk wat voor kinderen aantrekkelijk kan zijn om te doen. En wat u graag wilt laten zien van uw bedrijf. Uw plaatselijke Roefelcomité wil u hierbij graag behulpzaam zijn. Zij hebben immers veel ervaring in de activiteiten van diverse Roefelplaatsen en weten waar de interesses van de kinderen liggen. Het is goed om te weten dat die Roefelplaatsen die in eerste instantie minder aantrekkelijk lijken voor kinderen toch erg hoog worden gewaardeerd.

Veiligheid

Het spreekt voor zich dat de veiligheid steeds in acht moet worden genomen. In principe komt elke activiteit in aanmerking voor het Roefelen, zolang de wettelijke regels in acht worden genomen. Afhankelijk van uw mogelijkheden (ruimte, materiaal, eventueel in te zetten personeelsleden, etc.) kan vervolgens worden bepaald hoeveel kinderen u tegelijkertijd kunt ontvangen en hoe lang een bezoek kan duren.

Tips en advies

  • Bedenk dat het om kinderen gaat. Praat niet te veel, geen lange verhalen, uitleg en ellenlange rondleidingen. Dit voorkomt dat hun aandacht verslapt en dat de kinderen zich gaan vervelen. Probeer u in te leven in hun belangstelling.
  • Wees terughoudend met het weggeven van presentjes of consumpties. U brengt daarmee wellicht andere Roefelplaatsen in verlegenheid.
  • Maak van tevoren een draaiboek. Hierin staat een volgorde en tijdsplanning van de activiteiten per bezoek. Een goede timing is belangrijk voor een goed verloop van de Roefeldag. Bij een tijdsoverschrijding komen andere groepen roefelende kinderen in de knel! Voor het opstellen van een dergelijk draaiboek kunt u de hulp inroepen van het plaatselijk Roefelcomité

Meer informatie

Neem contact op met het Roefelcomité als u meent niet over voldoende informatie te beschikken, of als u zich wilt aanmelden als Roefeldag-bedrijf.
De gegevens van het plaatselijk roefelcomité vindt u hier.

Deelnemende bedrijven aan Roefeldag 2017

Aebi Schmidt Albert Heijn Apotheek Holten
Autobedrijf Erik Huzen Bakker Nijkamp Bemei RVS Industrie
Bouwbedrijf Pinkert B.V. Cafetaria 't Klavertje Camping de Holterberg
Coop Leon Haanstra Erve Deijk (Zozijn) Frejo Machinefrabriek
Fysiotherapie Holten Fysiotherapie Trifitt Groenkreatief Markvoort
Hema Holtens Ondernemershus Hondentrimsalon Del Prado
Landal Twenhaarsveld Manege Stal de Eik Manege Snorrewind
Mc Donalds Muller ETTC Natuurdiorama Holterberg
Optimus Sport Center Outdoors Restaurant Tastoe
Richard Wigink Holten SPG InfraVak Waterloo B.V.
Woody's Pancakes & Steaks