Starten met wandelen in Holten: Kuier deur... de Diepe Hel

„Wie zegt: ‘10 kilometer wandelen? Ik moet er niet aan denken. Ik houd nog geen kilometer vol.’ Juist naar die mannen en vrouwen zijn wij op zoek. We bieden ze de mogelijkheid vanaf maandag 8 juli, de kick-off, tot 27 oktober op een verantwoorde wijze te trainen. We werken naar een mooi doel, de 10 kilometer lange wandeltocht bij de Diepe Hel Holterbergloop, eind oktober” volgens de organisatoren van het wandelprogramma Kuier deur.

Kuier deur is één van de projecten waarmee de provincie Overijssel aandacht besteedt aan de gezondheid van haar inwoners. In samenwerking met de gemeente Rijssen-Holten en ViaVie starten we met wandeltrainingen in Holten.

Samenwerking met de Diepe Hel Holterbergloop

“De wandeltocht op 27 oktober is voor iedereen” meldt Hendri Markvoort, organisator van de Diepe Hel Holterbergloop. “Echter, met een zestien weeks trainingsprogramma worden ook minder actieve en sportieve mensen door het wandelen in beweging te gezet. Op die manier liep in 2018 een grote groep mensen die voorheen weinig bewoog, toch de 10 kilometer lange wandeltocht.”

“Het is een goed dat de gemeente Rijssen-Holten en de provincie aandacht besteden aan mensen die weinig tot niet bewegen. Dat gebeurde in 2018 ook in de gemeente Hellendoorn. Daar wordt Kuier deur vanaf juli vervolgd met een nieuwe serie van ‘starten met wandelen’ trainingen in aanloop naar de Diepe Hel Holterbergloop. Het is ook een prachtig doel om naar toe te trainen”, volgens Markvoort.

Wandelen doet wat met je

Door het wandelen ervaar je dat bewegen de kwaliteit van leven kan verbeteren. Wandelen is daar bij uitstek geschikt voor. Hart, bloedvaten, bloeddruk, cholesterol, botten en spieren, gewicht en geheugen: ze gaan er allemaal op vooruit. En niet te vergeten: je humeur wordt er beter van. En dat allemaal door heel simpel elke dag minstens een half uur te lopen.

Drie beweeghaltes

Er zijn elke week drie beweeghaltes van waar onder begeleiding in een gezellige groep gewandeld kan worden. Er wordt gestart met een paar blokjes van 5 minuten wandelen. Verderop in het traject wordt de trainingsclinic uitgebreid naar anderhalf uur wandelen.

Kick-off

Op maandagochtend 8 juli wordt om 9.00 uur gestart vanaf de Hockeyclub aan de Aaltinksweg in Holten, op woensdagavond 10 juli om 19.00 uur vanaf de Hockeyclub in Holten en op vrijdagochtend 12 juli om 9.00 uur vanaf de tennisclub Holten, Valkenweg 6, in Holten. 

De wandeltrainingen starten vanaf maandag 15 juli vanaf FysioPro aan de Schoolstraat in Holten

Vier proeflessen

Deelname aan de wandelclinics is de eerste vier weken gratis. Daarna zijn de kosten 1 euro per keer.
Aanmelden kan op de website van Kuier Deur

« Terug naar het overzicht