Mondkapjes naaien

In het kader van het indammen van het coronavirus is in Rijssen een groep gestart met het maken van mondkapjes. Deze worden door vrijwilligers thuis in elkaar genaaid. De benodigde materialen en instructies worden geleverd via de coördinator van het Rijssense mondkapjesteam.

De kapjes zijn ontworpen in overleg met een huisarts en worden in eerste instantie genaaid voor de Rijssen-Holtense zorgorganisaties, of worden afgeleverd bij het landelijke mondkapjesteam die zullen zorgen dat de kapjes dáár komen waar ze het hardst nodig zijn.

Bent u handig met de naaimachine, kunt u hygiënisch werken en is in uw huishouding geen sprake van verhoogd risico op verspreiding van het virus (zoals verkoudheid of veel contacten met de buitenwereld), meldt u zich dan aan via mondkapjesnaaienrijssen@gmail.com.
De zorgorganisaties in Rijssen-Holten mogen via ditzelfde mailadres een aanvraag voor mondkapjes doen.

Ook in Holten gaat een groep starten met het naaien van mondkapjes. Wie hieraan mee wil werken kan zich aanmelden via mondkapjesnaaienholten@gmail.com of telefonisch via Marlies Bontje, tel.no 06 - 125 39 161.

De algemene instructies voor het maken van de mondkapjes zijn te vinden onder www.maakjemondkapje.nl

Bent u in het bezit van veiligheidsbrillen (alle mogelijk vormen) dan mag u deze inleveren ten behoeve van de zorgmedewerkers. De (onbeschadigde) brillen kunnen schoon en hygiënisch verpakt afgeleverd worden.
in Rijssen bij:
Gerdy Schippers, Esstraat 117 of bij Hetty Fuit aan de Opbroekweg 7A

en in Holten bij: Agnes van Wieringen-Jansen aan de Bergmanstraat 33 of bij Ina Schutte aan de Brenderweg 2.
Ook nieuwe verpakkingen handgel zijn van harte welkom!

« Terug naar het overzicht