Tien gemeenten in Twente kiezen voor Beste Buur Bokaal

Vanaf maandag 17 juni kunnen bewoners uit de gemeente Rijssen-Holten, een beste buur nomineren voor de Beste Buur Bokaal. Ook de gemeenten Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Hellendoorn, Hengelo, Oldenzaal, Twenterand en Wierden doen mee. Heeft u een buur die veel voor u of anderen doet? Nomineer hem of haar dan via de website www.bestebuurbokaal.nl. Nomineren kan tot 1 augustus. Het maakt niet uit bij wie iemand huurt of dat iemand een eigen woning heeft, iedereen kan nomineren of genomineerd worden.

Beste Buur Bokaal is een initiatief van de lokale woningcorporaties, huurdersorganisaties en gemeenten. De samenwerkende partijen zijn het erover eens dat een sociaal, veilig en actief leefklimaat van belang is om langer thuis te blijven wonen. Een prettig leefklimaat helpt tegen vereenzaming en draagt bij aan Twents noaberschap. Want samen willen we een bijdrage leveren om ontmoeting en verbinding tussen mensen in buurten te stimuleren.

Beste Buur Bokaal

Wie komt in aanmerking voor Beste Buur Bokaal?
Alle inwoners uit de gemeenten Rijssen-Holten, Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Hellendoorn, Hengelo, Oldenzaal, Twenterand en Wierden komen in aanmerking voor Beste Buur Bokaal. Wel moet iemand worden voorgedragen door (een) buurtbewoner(s). Dat kan heel eenvoudig via www.bestebuurbokaal.nl. Geef ook een uitleg (motivatie), waarom u vindt dat uw buurman of buurvrouw de Beste Buur Bokaal verdient. Maak ook gebruik van voorbeelden. Bij de keuze straks is een aansprekende motivatie belangrijk voor de jury. We kijken uit naar bijzondere burenverhalen.

Bij deze prijs gaat het om ‘de stille kracht’; het is vaak de buur die niet in het middelpunt staat en het verdient om gewaardeerd te worden. In de gemeente Rijssen-Holten bestaat de jury uit wethouder Beens en de huurdersvertegenwoordigers van Viverion en De Goede Woning. Zij beoordelen alle inzendingen.

Uitreiking op Burendag
De uitreiking van de Beste Buur Bokaal vindt plaats op 28 september op de jaarlijkse Burendag in de tien deelnemende gemeenten. Nomineren kan tot 1 augustus. Voor de winnende buur is er een bokaal en een passende prijs.

« Terug naar het overzicht