Wethouder Tijhof knipt lint door bij opening Taalcafé

Op donderdag 22 maart opende wethouder Bert Tijhof het Taalcafé Rijssen-Holten in de Oude Plus door het ophangen van de letters van het woord Taalcafé en het doorknippen van een lint. Iedereen die wil oefenen met de Nederlandse taal kan op donderdagochtend vrijblijvend binnenlopen tussen 9.30 uur en 11.30 uur.

Na de openingshandeling van de wethouder droeg één van de deelnemers een gedicht voor en werd er muziek gemaakt op een keyboard. Het Taalcafé is bedoeld voor iedereen die wil oefenen met de Nederlandse taal. Na een traject met een vrijwilliger van het Taalpunt of na een inburgeringscursus is het nodig om te blijven oefen met het spreken van Nederlands om te voorkomen dat de vaardigheden wegzakken. ViaVie Welzijn en de Bibliotheek Rijssen-Holten zijn daarom gestart met het Taalcafé. Natuurlijk zijn ook de mensen welkom die nog Nederlandse les volgen.

In een ongedwongen sfeer wordt er geoefend met het Nederlands en is er tijd voor spelletjes. Vrijwilligers van het Taalpunt zorgen voor een goede sfeer en een kopje koffie of thee.

Het Taalcafé wordt ondersteund door de Rabobank Rijssen-Enter en mag gebruikmaken van de ruimte van de EHBO Rijssen en het Rode Kruis Rijssen.

Opening Taalcafé

Opening Taalcafé

Opening Taalcafé

Opening Taalcafé

Opening Taalcafé

Opening Taalcafé

Opening Taalcafé

« Terug naar het overzicht