Servicepunt vrijwilligers & vacaturebank

Servicepunt Vrijwilligers & vacaturebank

Scholing

Werkt je organisatie met vrijwilligers? Dan weet je ook hoe belangrijk het is dat zij de juiste vaardigheden en competenties hebben voor hun werk. Dat maakt voor hen het werk leuker en jouw organisatie kan er van op aan dat zij het vrijwilligerswerk goed doen. Wellicht heb je vrijwilligers die bijscholing nodig hebben. Het SPV helpt u hier graag bij.

Scholingsbehoefte

Een goed scholingsbeleid is onmisbaar als je wilt dat jouw vrijwilligers goed hun werk doen en daarin ook plezier hebben. Om een dergelijk beleid op te zetten moet het duidelijk zijn wat jouw vrijwilligers moeten weten, wat ze moeten kunnen en ook heel belangrijk, wat zij graag willen leren. Wij horen dan ook graag welke behoefte jouw organisatie heeft op gebied van scholing van je vrijwilligers.

Vergoedingsregeling

Het SPV beheert het gemeentelijk ‘deskundigheidsbudget voor vrijwilligers’. De vergoedingsregeling is als volgt: 85% van de totale kosten worden vanuit het deskundigheidsbudget vergoed, 15% wordt verdeeld onder de deelnemers. Normaal gesproken wordt de eigenbijdrage door de organisatie, waar de vrijwilliger werkzaam is, betaald. Wij adviseren de organisatie/vereniging, voordat de scholing wordt gepland, bij het SPV na te vragen of er budget is voor de scholing. Elk jaar ontvangen we in januari een nieuw budget voor de ‘deskundigheidsbevordering voor vrijwilligers’.
Wie kan gebruik maken van de vergoedingsregeling?

  • Alle vrijwilligers in de gemeente Rijssen-Holten die werkzaam zijn bij een lokale organisatie, instelling of vereniging kunnen gebruik maken van deze regeling.
  • Vereiste is dat de scholing in directe relatie staat met de uitvoering van het vrijwilligerswerk.
  • Wanneer de vrijwilliger een scholing wil volgen is het raadzaam dit met de eigen organisatie te bespreken i.v.m. de te betalen kosten.

Meer informatie vindt u in de criteria scholing en richtlijnen internescholing.