Volwassenen & senioren

Volwassenen & senioren

Dienstverlening

ViaVie Welzijn helpt u om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen wonen. Hiervoor kunt u gebruik maken van diverse diensten. Voor deze hulpdiensten wordt een kleine eigen bijdrage gevraagd. Wilt u gebruik maken van een van onderstaande diensten? Neemt u dan gerust contact met ons op via 0548 36 27 55.

Boodschappendienst

U wilt graag zelf uw boodschappen doen maar u bent moeilijk ter been, de winkels zijn ver weg of u kunt uw boodschappen niet meer zelf vervoeren. Dan is de boodschappendienst van ViaVie Welzijn wellicht een goede oplossing. Samen met een vrijwilliger gaat u naar de winkel en doet u uw boodschappen. Hij of zij haalt u thuis op en brengt u ook weer netjes met de boodschappen thuis.

Door de Covid-10 maatregelen verzorgen onze vrijwilligers nu ook digitaal de boodschappen. Zij bellen wekelijks met u om de boodschappen door te nemen. De vrijwilliger besteld de boodschappen online voor u, en laat de boodschappen bij u thuis bezorgen. U kunt dan zelf bij de bezorging betalen. 

Hulp bij belastingaangifte

Het is bijna altijd verstandig belastingaangifte te doen, ongeacht de hoogte van uw inkomen. Juist als oudere heeft u vaak extra kosten voor zorg die soms aftrekbaar zijn van de belasting. Denkt u hierbij aan bijvoorbeeld giften, reiskosten voor dokters- of ziekenhuisbezoek of kosten van personenalarmering. Onze vrijwilligers helpen u graag bij het invullen van het belastingaangiftebiljet. Zo weet u zeker dat u niets vergeet en dat het goed wordt ingevuld.

Deze dienst is bedoeld voor mensen die niet meer in staat zijn zlef de benodigde gegevens te verzamelen en/of die niet naar een centraal punt kunnen komen van bijvoorbeeld de gemeente of de ouderenbonden.

Hulp bij administratie

Heeft u moeite om uw eigen administratie goed bij te houden? En heeft u niemand in uw omgeving die u hierbij kan helpen? Dan brengen wij u graag in contact met één van onze vrijwilligers die u daarbij helpt.

Klussendienst

Een kapotte lamp, een schilderij dat opgehangen moet worden, een deur die piept. Het zijn slechts een paar eenvoudige kleine klussen in huis die u graag wilt verhelpen. Kunt u dit niet meer zelf en is er ook niemand in uw directe omgeving die het voor u kan regelen? Dan brengen wij u graag in contact met één van onze vrijwilligers die u daarbij helpt.

Tuinonderhoud

Kunt u hulp gebruiken bij eenvoudige tuinklussen als gras maaien, licht snoeiwerk, harken of spitten? Maar is er niemand in uw directe omgeving met groene vingers en/of heeft u geen geld voor een tuinman? Dan kan één van onze vrijwilligers u wellicht wel helpen. Wij brengen u graag in contact met haar of hem.

Begeleidings/vervoersdienst

Stel, u heeft een afspraak met een arts of specialist in het ziekenhuis maar u heeft niemand die met u mee kan gaan. Dan kunnen wij voor een vrijwilliger zorgen die u met de eigen auto brengt en haalt. Heeft u wel vervoer zoals de taxi, maar wilt u graag iemand mee die een extra luisterend oor biedt bij het bezoek aan de arts? Ook dat behoort tot de mogeljkheden. 

Ondersteuning bij de computer thuis

Heeft u een computer thuis, maar loopt u daarbij tegen problemen aan die belemmeren dat u er mee aan de slag gaat? Bijvoorbeeld omdat u zich onzeker voelt of de computer wel goed beveiligd is? Of heeft u tijdens een computercursus dingen geleerd die u vervolgens thuis op uw eigen computer niet voor elkaar krijgt? In dat geval kan een vrijwilliger van ViaVie u hier bij u thuis bij helpen.

Telefooncirkel

Woont u alléén en laat uw gezondheid te wensen over? Of heeft u soms dagen waarop u geen mensen treft ? En u wordt nog niet dagelijks gezien door de Thuiszorg? Als het belangrijk voor u is om dagelijks een controlemoment te hebben of wanneer u het prettig vindt om dagelijks even kort iemand te spreken, dan kunt u deelnemen aan de Telefooncirkel van ViaVie Welzijn. U wordt dan van maandag t/m zaterdag tussen 9.00 en 10.00 uur gebeld door een van onze vrijwilligers.