Volwassenen & senioren

Volwassenen & senioren

Mensen met een beperking

Ook voor mensen met een functiebeperking zet ViaVie Welzijn zich in. Wij organiseren diverse leuke, gezellige en sportieve activiteiten.

Bewegen op muziek

Een leuke bewegingsactiviteit vooral als je iets minder goed ter been bent. Ook zittend in een stoel kun je namelijk meedoen. En waar nodig helpt een vrijwilliger. We beginnen altijd met een warming-up in dansvorm. Vervolgens doen we samen een aantal lichamelijke oefeningen op muziek. De les sluiten we af op een gezellig deuntje van bijvoorbeeld Frans Bauer zodat je spieren weer tot rust kunnen komen. Lijkt het je wat? Geef je op of volg vrijblijvend een proefles.

Wanneer :Woensdagochtend van 10.45 – 11.45 uur (wekelijks)
Kosten: € 145,- voor 29 keer
Start: nog onbekend
Locatie: Kulturhus Holten

Swing & Dans

Swing & Dans is er voor iedereen die al een beetje kan dansen en goed ter been is. Een gezellige activiteit waarbij je intensief in beweging bent. Samen met een vaste begeleider oefen je onder meer de Quickstep, de Engelse Wals en de Tango. Tussen het dansen door houden we uiteraard even pauze. Hoogtepunt van het seizoen is het afdansen. Dan kun je jouw familie laten zien hoeveel plezier je hebt en hoe goed je kunt dansen!

Lijkt het je wat? Geef je op en volg vrijblijvend een proefbijeenkomst!

Wanneer: donderdagavond van 18.45 – 20.15 uur (twee wekelijks)
Kosten: € 86,25 voor 15 keer
Start: nog onbekend
Locatie: Kulturhus Holten

De SooS

Om de twee weken is er de SooS. Een gezellige avond waar plezier en ontspanning voorop staan. Iedere keer hebben we een ander thema met een andere activiteit. En aan het einde van het seizoen als alle bijeenkomsten zijn geweest, sluiten we traditiegetrouw af met een gezellige huifkartocht.

Lijkt het je wat? Geef je op en volg vrijblijvend een proefbijeenkomst!

Wanneer: donderdagavond van 18.45 – 20.45 uur (twee wekelijks)
Kosten: € 80,50 voor 14 keer
Start: nog onbekend
Locatie: Kulturhus Holten

SKIK !

ViaVie Welzijn organiseert om de 3 weken op de woensdag een gezellige avond voor mensen vanaf 18 jaar met een licht verstandelijke beperking, stoornis in het autistisch spectrum of NAH. Als je wilt meedoen, moet je wel zelfstandig op pad kunnen!
In de huiskamer van Noalies (Kulturhus , bijgebouw aan de Tuinstraat 2) wordt je om 19.30 uur ontvangen met koffie of thee door de vrijwilligers Karine en Nienke. Daarna gaan jullie wat gezelligs ondernemen. Wát dat is, bepalen jullie samen met de vrijwilligsters. Misschien wil je een leuke film kijken in de huiskamer of gaan jullie een keer naar de bioscoop of naar een terras. Maar ook een spelletje doen of samen eten is een mogelijkheid. Goede ideeën zijn altijd welkom. Op deze manier leer je ook nieuwe mensen kennen uit Holten en omgeving.

Per keer betaal je standaard € 2,--. Als jullie uitgaan of bijvoorbeeld iets gaan maken of eten, komen die kosten daar nog bij.
Let op : je moet je voor iedere bijeenkomst weer apart aanmelden! Je krijgt een mailtje waarin staat wanneer de volgende bijeenkomst is en wat er op het programma staat. Als je je niet hebt aangemeld gaat we er dus vanuit dat je niet komt die keer.

Woensdagavond vanaf 19:30 uur, driewekelijks
€ 2 per keer (plus eventuele overige kosten)
Start is nog onbekend
Aanmelden kan door een email te sturen naar skikholten@outlook.com 

Korting op deelname

ViaVie Welzijn doet voor deze activiteiten een beroep op een gemeentelijke subsidieregeling. Hiermee wordt een stimulans gegeven om mensen met een beperking deel te laten nemen aan bijvoorbeeld: de SooS, bewegen op muziek en Swing & Dans. Per deelnemer woonachtig in de gemeente Rijssen-Holten wordt een korting van 40,- gegeven. Dit bedrag zal ViaVie Welzijn verrekenen met de deelnemersbijdrage(n).

Daarnaast worden de activiteiten die wij aanbieden mede mogelijk gemaakt door HandicapNL:

De overheid en maatschappij vragen steeds meer van ons. Vaak wordt met mooie woorden als ‘participatie’ en ‘zelfredzaamheid’ aangegeven dat je het voor jezelf maar zo goed mogelijk moet regelen. Als je een fysieke of verstandelijke beperking hebt, kan dat erg lastig zijn. Om eigen keuzes te maken en regie te krijgen over je eigen leven heb je kennis, vaardigheden, lef en doorzettingsvermogen nodig. En extra steun van de mensen om je heen. HandicapNL steunt organisaties en projecten die mensen met een handicap helpen het heft in eigen handen te nemen.

HandicapNL droomt van een Nederland waarin je met een handicap echt kunt meedoen. Wij willen een maatschappij waarin je eigen keuzes kunt maken. Waarin je  weerbaarder bent en zichtbaar is wat je kan en niet wat je beperkt. Door je te ondersteunen om het heft in eigen handen te nemen. Familieleden helpen we een balans te vinden tussen draaglast en draagkracht. En we stimuleren de sociale kring en de complete maatschappij om met een open blik naar de mogelijkheden van mensen met een handicap te kijken. Iedereen hoort erbij, iedereen eerlijke kansen.

HandicapNL