Volwassenen & senioren

Volwassenen & senioren

Mensen met een beperking

Ook voor mensen met een functiebeperking zet ViaVie Welzijn zich in. Wij organiseren diverse leuke, gezellige en sportieve activiteiten.

Korting op deelname: ViaVie Welzijn doet voor deze activiteiten een beroep op een gemeentelijke subsidieregeling. Hiermee wordt een stimulans gegeven om mensen met een beperking deel te laten nemen aan bijvoorbeeld bewegen op muziek, Swing & Dans en de SooS. Per deelnemer woonachtig in de gemeente Rijssen-Holten wordt een korting van €40,- gegeven. Dit bedrag zal ViaVie Welzijn verrekenen met de deelnemersbijdragen(n).

Bewegen op muziek

Deze leuke bewegingsactiviteit staat olv Mariska Janssen en is vooral geschikt als je iets minder goed ter been bent. Ook zittend in een stoel kun je namelijk meedoen. En waar nodig helpt een vrijwilliger. We beginnen altijd met een warming-up in dansvorm. Vervolgens doen we samen een aantal lichamelijke oefeningen op muziek. De bijeenkomst sluiten we af op een gezellig deuntje van bijvoorbeeld Frans Bauer zodat je spieren weer tot rust kunnen komen. Lijkt het je wat? Geef je op of volg vrijblijvend een proefles.

Wanneer: Woensdagochtend van 10.45 tot 11.45 uur (wekelijks)
Kosten: € 110,- voor 22 keer
Start: 3 november 2021
Locatie: Kulturhus Holten

Swing & Dans

Swing & Dans is er voor iedereen die dansen leuk vindt en goed ter been is. Een gezellige activiteit waarbij je lekker in beweging bent. Samen met een vaste vrijwilliger oefen je onder meer de Quickstep, de Engels Wals en de Tango. Tussen het dansen door houden we uiteraard even pauze. Hoogtepunt van het seizoen is het afdansen. Dan kun je jouw familie laten zien hoeveel plezier je hebt en hoe goed je kunt dansen! Lijkt het je wat? Geef je op en volg vrijblijvend een proefbijeenkomst!

Wanneer: donderdagavond van 18.45 tot 20.15 uur (twee wekelijks)
Kosten: €78,- voor 12 keer
Start: 14 oktober 2021
Locatie: Kulturhus Holten

De SooS

Om de twee weken is er de SooS. Een gezellige avond waar plezier en ontspanning voorop staan. Iedere keer hebben we een ander thema met een andere activiteit. Zo organiseren de vrijwilligers bijvoorbeeld een oud Hollandse spelavond, wordt er iets creatiefs gemaakt, gaan we een avondje line-dancen of gaan we een grappige film kijken. In ieder geval wordt het seizoen altijd speciaal afgesloten met bijvoorbeeld een huifkartochtje. Lijkt het je wat? Geef je op en kom vrijblijvend een avondje langs.

Wanneer: donderdagavond van 18. 45 tot 20.45 uur (twee wekelijks)
Kosten € 72,- voor 12 bijeenkomsten
Start: 21 oktober 2021
Locatie: Kulturhus Holten

SKIK !

ViaVie Welzijn organiseert is samenwerking met Noalies iedere eerste dinsdag van de maand een gezellige avond voor mensen vanaf 18 jaar met een licht verstandelijke beperking, stoornis in het autistisch spectrum of NAH. Als je wilt meedoen, moet je wel zelfstandig op pad kunnen!

In de huiskamer van Noalies (Kulturhus, bijgebouw aan de Tuinstraat 2) wordt je om 19.30 uur ontvangen met koffie of thee door de vrijwilligers Karine en Nienke. Daarna gaan jullie wat gezelligs ondernemen. Wát dat is, bepalen jullie samen met de vrijwilligsters. Misschien wil je een leuke film kijken in de huiskamer of gaan jullie een keer naar de bioscoop of naar een terras. Maar ook een spelletje doen of samen eten is een mogelijkheid. Goede ideeën zijn altijd welkom. Op deze manier leer je ook nieuwe mensen kennen uit Holten en omgeving.

Per keer betaal je standaard € 2,-. Als jullie uitgaan of bijvoorbeeld iets gaan maken of eten, komen die kosten daar nog bij.
Let op : je moet je voor iedere bijeenkomst weer apart aanmelden! Je krijgt een mailtje waarin staat wanneer de volgende bijeenkomst is en wat er op het programma staat. Als je je niet hebt aangemeld gaat we er dus vanuit dat je niet komt die keer.

Iedere eerste dinsdag van de maand vanaf 19:30 uur
€ 2,- per keer (plus eventuele overige kosten)
Aanmelden kan door een email te sturen naar skikholten@outlook.com