Volwassenen & senioren

Volwassenen & senioren

Mensen met een beperking

Ook voor mensen met een functiebeperking zet ViaVie Welzijn zich in. De activiteiten die wij aanbieden worden mede mogelijk gemaakt door het Fonds Verstandelijk gehandicapten:

Het Fonds verstandelijk gehandicapten wil bereiken dat onze samenleving mensen met een verstandelijke handicap niet alleen beoordeelt op hun beperking. Wij steunen projecten die het mogelijk maken om hun talenten en kwaliteiten te ontwikkelen. Ook mensen met een verstandelijke handicap willen niets liever dan erbij horen, naar school gaan, sporten, koken of de trein nemen. Dagelijkse dingen die door de meeste mensen als vanzelfsprekend zijn, maar waar zij hulp en steun van anderen bij nodig hebben.

Het is onze missie hen als volwaardige medeburgers in onze maatschappij mee te laten doen. Hoe we dat doen? Met betrokkenheid, inzet en financiële steun. Het Fonds werft financiële middelen, onder andere door de jaarlijkse nationale collecte. De verzamelde gelden worden op een transparantie en onafhankelijke wijze toegekend aan projecten en activiteiten voor en door mensen met een verstandelijke handicap: www.fondsverstandelijkgehandicapten.nl

Fonds Verstandelijk Gehandicapten

Voor mensen met een functiebeperking organiseren wij diverse leuke en gezellige activiteiten.

Bewegen op muziek

Een leuke bewegingsactiviteit vooral als je iets minder goed ter been bent. Ook zittend in een stoel kun je namelijk meedoen. En waar nodig helpt een vrijwilliger. We beginnen altijd met een warming-up in dansvorm. Vervolgens doen we samen een aantal lichamelijke oefeningen op muziek. De les sluiten we af op een gezellig deuntje van bijvoorbeeld Frans Bauer zodat je spieren weer tot rust kunnen komen. Lijkt het je wat? Geef je op of volg vrijblijvend een proefles.

Woensdagavond van 19.00 tot 20.00 uur, wekelijks
€ 130,- voor 26 keer
Start woensdag 19 september 2018

Swing & Dans

Swing & Dans is er voor iedereen die al een beetje kan dansen en goed ter been is. Een gezellige activiteit waarbij je intensief in beweging bent. Samen met een vaste begeleider oefen je onder meer de Quickstep, de Engelse Wals en de Tango. Tussen het dansen door houden we uiteraard even pauze. Hoogtepunt van het seizoen is het afdansen. Dan kun je jouw familie laten zien hoeveel plezier je hebt en hoe goed je kunt dansen!

Donderdagavond van 18.45 tot 20.15 uur, tweewekelijks
€ 86,25 voor 15 keer
Start donderdag 20 september 2018

De SooS

Om de twee weken is er de SooS. Een gezellige avond waar plezier en ontspanning voorop staan. Iedere keer hebben we een ander thema met een andere activiteit. En aan het einde van het seizoen als alle bijeenkomsten zijn geweest, sluiten we traditiegetrouw af met een gezellige huifkartocht.

Donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur, tweewekelijks
€ 86,25 voor 15 keer
Start donderdag 27 september 2018

SKIK !

ViaVie Welzijn organiseert om de 3 weken op de woensdag een gezellige avond voor mensen vanaf 18 jaar met een licht verstandelijke beperking, stoornis in het autistisch spectrum of NAH. Als je wilt meedoen, moet je wel zelfstandig op pad kunnen!
In de huiskamer van Noalies (Kulturhus , bijgebouw aan de Tuinstraat 2) wordt je om 19.30 uur ontvangen met koffie of thee door de vrijwilligers Karine en Nienke. Daarna gaan jullie wat gezelligs ondernemen. Wát dat is, bepalen jullie samen met de vrijwilligsters. Misschien wil je een leuke film kijken in de huiskamer of gaan jullie een keer naar de bioscoop of naar een terras. Maar ook een spelletje doen of samen eten is een mogelijkheid. Goede ideeën zijn altijd welkom. Op deze manier leer je ook nieuwe mensen kennen uit Holten en omgeving.

Per keer betaal je standaard € 2,--. Als jullie uitgaan of bijvoorbeeld iets gaan maken of eten, komen die kosten daar nog bij.
Let op : je moet je voor iedere bijeenkomst weer apart aanmelden! Je krijgt een mailtje waarin staat wanneer de volgende bijeenkomst is en wat er op het programma staat. Als je je niet hebt aangemeld gaat we er dus vanuit dat je niet komt die keer.

Woensdagavond vanaf 19:30 uur, driewekelijks
€ 2 per keer (plus eventuele overige kosten)
Start woensdag 13 februari 2019
Aanmelden kan door een email te sturen naar skikholten@outlook.com 

In verband met carnaval en de voorjaarsvakantie is 20 maart de eerstvolgende SKIK!

Korting op deelname

ViaVie Welzijn doet voor deze activiteiten een beroep op een gemeentelijke subsidieregeling. Hiermee wordt een stimulans gegeven om mensen met een beperking deel te laten nemen aan bijvoorbeeld: de SooS, bewegen op muziek en Swing & Dans. Per deelnemer woonachtig in de gemeente Rijssen-Holten wordt een korting van 40,- gegeven. Dit bedrag zal ViaVie Welzijn verrekenen met de deelnemersbijdrage(n).