Vrijwilligers

Vrijwilligers

Voor en met vrijwilligers

In Nederland hebben we ruim zes miljoen vrijwilligers. Zij hebben genoeg redenen om dit te doen: leuk contact met mensen, veel waardering, nuttige invulling als je (tijdelijk) geen werk hebt, delen van ervaring en kennis en nog veel meer.

Vrijwilligerswerk in Rijssen en Holten

Wil jij graag vrijwilligerswerk doen in Holten of Rijssen? ServicePunt Vrijwilligers (SPV) is er voor vrijwilligers, organisaties én de samenleving. Het SPV brengt vraag en aanbod samen en probeert daarbij zoveel mogelijk aan te sluiten bij de vragen en wensen van de vrijwilligers, maar ook van de verenigingen, (maatschappelijke) organisaties en instanties. Wij bemiddelen tussen vrijwilligers en organisaties en verenigingen die vrijwilligers nodig hebben. In onze vacaturebank vind je dan ook een divers aanbod. Van fietsmaatje tot koffievrijwilliger tot vrijwilliger bij het museum of sportvereniging. We hebben een uitgebreid aanbod. Bekijk ons aanbod vrijwilligerswerk » De vacaturebank is op dit moment niet beschikbaar. We hopen binnenkort met een nieuwe website en vacaturebank weer in de lucht te zijn. 

Het belangrijkste aspect van vrijwilligerswerk is dat het onbetaald is. Daarnaast is vrijwilligerswerk niet vrijblijvend; de organisatie of vereniging waar je aan de slag gaat rekent op jou op de afgesproken dag. De andere kant is dat je je zelf bepaalt wanneer jij je in wilt zetten: de één doet een uurtje per week vrijwilligerswerk, de ander een dag in de maand. Dat spreek je zelf af met betreffende organisatie of vereniging.
Mensen doen vrijwilligerswerk om verschillende redenen: je wilt iets voor een ander betekenen, je wilt je sociale kring uitbreiden of je wilt werkervaring opdoen.
Op deze website vind je alles wat met vrijwilligerswerk te maken heeft. En daarnaast kan je zien wat wij voor je kunnen doen. Je kan natuurlijk altijd contact opnemen met het SPV via de mail; spv@viaviewelzijn.nl of bellen naar 0548 - 36 27 55. Bovendien kan je ook altijd langs komen bij een van onze locaties voor meer informatie. Dus ben je op zoek naar een leuke en uitdagende vrijwilligersfunctie? Dan ben je bij ons op de goede plek!